gallery8

egy jó hely a magdolna negyedben

A Mátyás téren, a Kesztyűgyár közösségi ház közvetlen közelében megbújik a Gallery8 roma művészeti galléria. A környéken sétálva véletlenül bukkantam rá – nagy örömömre.

Saját magukról ezt írnak: “A Gallery8 a Mátyás téren található, Budapest 8. kerületének szívében, vagyis a fővárosnak túlnyomórészt romák által lakott részén. A Gallery8 célja, hogy a roma közösséget támogassa: a roma művészeti munkák alkotását, prezentálását és interpretálását szeretné lehetővé tenni és segíteni. Galériánkat – egyéb projektjeinkhez hasonlóan – egy valódi interkulturális térként képzeljük el, ahol a romák és nem-romák közti kísérletezés, kreativitás, együttműködés, eszmecsere helyet kaphatna, új alkotásokat és megoldásokat eredményezve ezzel egy jövőbeni békés együttélés érdekében. … Reményeink szerint a Gallery8 olyan térré válik majd, melyben a roma kortárs művészet legújabb gondolatai, diskurzusai, trendjei kellőképpen kibontakozhatnak.”

A galéria kicsi, de izgalmas! Éppen egy nagyon érdekes és megindító kiállítás van itt Svédországból: Katitzi – Egy valóság ihlette irodalmi alak

Többet itt: http://gallery8.org/gallery8-hu

P1130814

 

Advertisement
%d bloggers like this: